Sănătate

Remedii casnice pentru tuse. Metode naturale pentru tusea uscată și umedă

Remediile de casă pentru tuse se bazează pe medicina populară naturală, combinată cu realizările medicinei moderne. Acest lucru poate sprijini în mod eficient tratamentul tusei umede și uscate. Care este cel mai bun mod de a scăpa rapid de tuse cu remedii naturale de casă? Vă sugerăm.

Remediile dovedite pentru tuse vor atenua atacurile de tuse și vor facilita eliminarea a ceea ce este depus în gât și în bronhii. Remediile eficiente împotriva tusei includ siropuri de tuse făcute în casă, inhalații și tratamente cum ar fi bătăturile sau unguentele încălzitoare.

Remedii casnice pentru tuse – umidificarea aerului

Aerul uscat și cald din interior agravează tusea și o face extrem de obositoare. Prin urmare, încercați să umidificați aerul din casa dumneavoastră. Puteți cumpăra un dispozitiv de umidificare gata făcut, dar specialiștii ORL consideră că un acvariu cu suprafața unei coli de hârtie A4 poate juca perfect un rol similar.

Turnați apă în el. Puteți pune în el pietre, nisip și plante acvatice vii sau puteți plasa plante artificiale. Acvariul se va evapora pentru a umidifica aerul și poate deveni, de asemenea, un element decorativ.

Remedii casnice pentru tuse – inhalații cu ulei

Inhalațiile, adică inhalarea de aburi îmbogățiți cu agenți antibacterieni și antivirali și cu agenți de decongestie, sunt un bun remediu de casă pentru tusea umedă.

Se pun cinci picături de ulei de eucalipt, lemn de santal, geraniu, lavandă, rozmarin, fenicul, măghiran, pin sau arbore de ceai în apă fierbinte.

De asemenea, puteți face inhalații din infuzii de plante, cum ar fi mușețelul. Se spune că purgativul poate ajuta și în cazul tusei. Se poate bea ceai de piure sau se poate face gargară cu el în gât.

Remedii de casă pentru tuse – unguent de încălzire pentru tuse

Cu o tuse uscată persistentă, este o idee bună să frecați un unguent încălzitor pe piept și pe spate. Aceste preparate constau, de obicei, din extracte de plante aromatice și uleiuri.

Prin urmare, ele sunt și un fel de inhalații, deoarece le inspirăm aroma. Unguente
unguentele încălzitoare pentru tuse conțin extracte de cimbru, rozmarin, măghiran și următoarele uleiuri: eucalipt, lemn de santal, pin, mentol și camfor, uneori ienupăr.

Remedii de casă pentru tuse – bule

Plasarea bulelor în timpul infecțiilor și pentru tusea persistentă are o tradiție veche de secole. Deși au căzut în desuetudine în epoca antibioticelor, ele au fost folosite din nou în ultimii ani. Ele sunt eficiente pentru tusea la copii.

Bulele stimulează sistemul imunitar și astfel mobilizează organismul să lupte împotriva virușilor și bacteriilor care l-au atacat.

Punerea bulelor este un remediu de casă eficient pentru tusea care rezultă din infecții și care nu vrea să treacă mult timp.

Așezați bulele pe părțile bine musculoase ale corpului – spatele și pieptul. Nu așezați bulele pe coloana vertebrală sau în partea inferioară a spatelui, unde se află rinichii.

Remedii de casă pentru tuse – siropuri făcute în casă

Siropurile de casă pentru tuse calmează accesele de tuse, ușurează expectorația secrețiilor și, în plus, întăresc sistemul imunitar, oferind organismului fierul necesar pentru a menține celulele imunitare în stare bună.

Cel mai popular sirop de tuse este siropul de ceapă. Siropul de cimbru, siropul de sfeclă roșie și altele vor ajuta, de asemenea, în lupta împotriva tusei persistente. De asemenea, se spune că purgativul este un bun remediu de casă pentru tuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *