Nutriție

„Superalimentul” care nu poate lipsi din cămara ta pentru o viață sănătoasă

Nucile sunt unul dintre cele mai subestimate și mai pline de mituri grupuri de fructe cu coajă lemnoasă din câte există. Din cauza nivelului ridicat de grăsimi, acestea sunt adesea evitate de unele persoane în obiectivele lor de pierdere în greutate. Mulți alții nu iau în considerare potențialele efecte asupra sănătății ale nucilor, cum ar fi migdalele, nucile, fisticul sau alunele. Iată care sunt motivele pentru care alunele ar trebui să facă parte din dieta ta.

Alunele de pădure: unul dintre „superalimentele” din cămară

Alunele fac parte din grupele de alimente uscate care se recomandă a fi consumate în fiecare zi. Prin consumul de alune ingerăm o cantitate bună de grăsimi sănătoase, fibre și diferiți compuși bioactivi care au ca rezultat toate beneficiile enumerate mai jos.

Una dintre cele mai recente revizuiri sistematice privind efectul alunelelor asupra sănătății adaugă la dovezile anterioare că alunele îmbunătățesc parametrii cardiovasculari și metabolici.

Dietele îmbogățite cu alune de pădure sunt asociate cu o reducere a colesterolului total și a profilului lipidic, ambii factori-cheie pentru o bună sănătate cardiovasculară.

Alunele de pădure sunt bogate în antioxidanți și, prin urmare, joacă un rol-cheie în combaterea stresului oxidativ, care este legat de îmbătrânirea prematură și de o listă lungă de boli metabolice. În plus, consumul acestei nuci nu este asociat cu o creștere a grăsimii corporale, așa că trebuie să risipim mitul grăsimilor sănătoase și al acumulării de grăsime corporală.

Inflamația cronică este unul dintre principalii inamici ai sănătății. Sedentarismul, o alimentație deficitară și un stil de viață nesănătos duc la inflamații cronice. Alunele fac parte din grupul de alimente aliate pentru modificarea markerilor inflamatori și, prin urmare, a sănătății generale.

Care este cantitatea zilnică recomandată de alune de pădure?

Studiile sugerează o doză cuprinsă între 30 – 40 de grame de alune, sau de nuci în ansamblu, pe zi pentru a profita de beneficii. Un alt motiv pentru această cantitate este că este ușor de atins și de susținut în timp, ceea ce nu este cazul dacă se recomandă 60 de grame sau mai mult pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *