Google+

Cateva intrebari
#1
Salut tuturor!

Im primul rand as vrea sa va cer cateva pareri.

Deci, doresc sa deschid o noua comunitate bazata pe gaming, IT si tot ce tine in general de partea tehnologica. Desigur as dori sa folosesc platforma MyBB, pentru ca am mai folosit-o si totul a fost perfect.

Insa nelamuririle mele sunt:

- Se mai merita asa ceva in 2016?
- Voi reusi sa fac comunitatea populata? ( Nu neaparat din prima, pe parcurs desigur).
- Voi lucra singur fara ajutor. Bineinteles, doar acum la inceput.

Eu m-am gandit la urmatoarele chestii:

As dori sa o lansez intr-o perioada ''beta'' de testare, timp de 1-2 luni.
Stiu ca nu e cea mai buna decizie, dar as dori pentru inceput sa fie pe un host gratuit.( In caz ca pica, nu vreau sa pierd banii aiurea)

Voi ce parere aveti? 

Precizez ca mai am cativa prieteni interesati, cu care as putea discuta sa imi ofere ajutorul necesar si sa facem o treaba buna. Eu m-am hotarat sa o lansez asa 1-2 luni intr-o perioada de proba, iar daca vad ca reusesc sa atrag cateva persoane, o voi muta pe ceva ''serios''. Desigur o voi promova prin diferite metode si voi posta zilnic, subiecte proprii si actualizari. Doresc sa fac ceva ''bun'' si de durata. N-am degand sa abandonez usor.

Ar mai fi ceva. Ce host ''bun'' platit imi puteti recomanda? Asta daca voi reusi ceva. Big Grin
Reply
#2
Salut!
Răspunsul este nu și spun asta din propria experiență. În 2016 forumurile sunt aproape inexistente, asta cel puțin în ro.

Nu e imposibil să faci ceva mare, dar trebuie să vii cu ceva diferit. Și Mihu poate confirma asta. El avut forum cu platforma, pluginuri, tema, toate fiind premium. Nu mai spun de servere pentru jocuri. Concluzia e că deși a investit , nu a ajuns la un rezultat.
It always seems impossible until its done.


Reply
#3
(11-05-2016, 10:30 AM)adiXM Wrote: Salut!
Răspunsul este nu și spun asta din propria experiență. În 2016 forumurile sunt aproape inexistente, asta cel puțin în ro.

Nu e imposibil să faci ceva mare, dar trebuie să vii cu ceva diferit. Și Mihu poate confirma asta. El avut forum cu platforma, pluginuri, tema, toate fiind premium. Nu mai spun de servere pentru jocuri. Concluzia e că deși a investit , nu a ajuns la un rezultat.

Depinde
Daca investesti frumos la inceput poti sa ajungi la ~1000 euro/luna. Dar ai nevoie de rabdare si promovare timp de 3-4 luni.

investesti frumos = ~200 euro/luna + oameni de incredere si competenti, fiecare cu treaba lui

host bun = OVH
Reply
#4
Salut. 1000 euro/luna ?? sincer  nu ai nici o sansa cu forumuri de jocuri , sunt cu miile asemenea comunitati, si eu sustin ce a spus adiXM, ca sa iesi din anonimat, in ziua de azi trebuie sa vi cu ceva nou, sa iesi in evidenta, eu am lncercat cateva chesti pe themeforrest,sincer este foarte greu sa faci bani pe net .Eu lti spun Bafta.
Reply
#5
Aici nu este vorba de "facut bani pe net", este vorba doar de pasiune, de inteles ideea de competitie si de a creea ceva frumos si placut utilizatorilor. Insa, o comunitate de jocuri nu se mai merita, poate un forum doar pentru un singur server.
Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta!
Reply
#6
Da, dar după ce ai făcut o anumita investiție, ar trebui să te gândești să și scoți ceva din site, aici mă refer măcar la cheltuielile de întreținere a site-ului.
It always seems impossible until its done.


Reply
#7
Poti sa scoti frumos...
In trecut, acum 2-3 luni, scoteam 1000 euro din donatii si se autofinanta comunitatea lejer, puteam sa platim host in 2 luni pe tot anul. Dar din pacate...un owner nu avea ce sa faca si cumpara steam controllere, isi cumpara masina...nu mai investea in comunitate

Sa ajungi ca freakz e imposibil...Nu faci treaba cu servere de cs 1.6,cs:go. Trb sa te axezi pe categoria de varsta 5-6 -> 15-16 ani
E vorba de bani deoarece serverele alea trb platite...nu cred ca vrei sa pierzi 100-200 euro lunar asa aiurea. Daca incepi sa pierzi bani dupa 5-6 luni nu se merita comunitatea
Reply
#8
Am inteles in princpiu cum sta treaba. Dar eu nu doresc sa deschid ceva doar bazat pe gaming, vreau ceva universal, sa fie bazat pe tot ce tine in general de domeniu internet, tehnologie, gaming etc.

Nu am pretentia sa scot bani din comunitate, vreau doar ceva din pasiune si ocupatie. Sunt dispus sa platesc lunar pentru un host, in trecut am mai avut ceva asemanator. Dar din pacate nu prea am mai avut timp si s-a dus totul, de data asta vreau sa creez ceva stabil si de durata. Nu am pretentia sa am cate 50.000 vizitatori / lunar.

E suficient un numar mic, dar sa intre des.
Reply
#9
Orice se merita daca stii cum sa faci si daca ai idei multe...
E vorba doar de tine cum o faci...Daca te pricepi in domeniul acela, de ce nu?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)