Google+

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formular contact fara database
#1
Tutorialul prezent e superb daca nu ai idee cum sa faci setarile pentru baza de date. astfel, acest formular foloseste ca recipient adresa ta personala de e-mail.
Puncte forte: nu este necesar un bagaj de cunostinte in ceea ce priveste setarile bazei de date, design personalizat usor de realizat, copy/past...asa cum ne place gratuit si usor.
Puncte nefavorabile: nu am implementat capcha, securitatea adresei personale de email e buna insa la un spider email search este reperata adresa, faciliteaza spam deoarece nu verifica sesiunea antiflood, nu verifica adresa de email.
In rest e super ok...1. <div style="background:no-repeat scroll 0 0
#ededed;text-align:padding-left;text-shadow:0 1.9px
#c2c2c2;-moz-border-radius:11px;border-radius:15px;-moz-box-shadow:5px 5px
5px #888;-webkit-box-shadow:10px 10px 5px #888;
box-shadow:10px 10px 5px #888;"> <span style="color:#cc0000;">
2. <form action="cntct.php" method="post">
3. <table width="545" border="0" cellspacing="2" cellpadding="0">
4. <tr>
5. <td width="29%" class="bodytext">&nbsp;&nbsp;
<span class="style14">Nume:</span></td>
6. <td width="71%"><input name="name" type="text" id="name" size="32"></td>
7. </tr>
8. <tr>
9. <td class="bodytext">&nbsp;&nbsp;
<span class="style14">Adresa e-mail :</span></td>
10.<td><input name="email" type="text" id="email" size="32"></td>
11.</tr>
12.<tr>
13.<td class="bodytext">&nbsp;&nbsp;
<span class="style14">Mesaj:</span></td>
14.<td><textarea name="comment" cols="45" rows="6"
id="comment" class="bodytext"></textarea></td>
15.</tr>
16.<tr>
17.<td class="bodytext">&nbsp;</td>
18.<td align="left" valign="top"><input type="submit"
name="Submit" value="Trimite mesaj"></td>
19.</tr>
20.</table>
21.</form>


Iti vine sa crezi ca e doar atat? ...si functional pe deasupra?! Ei bine DA, e destul de simplu.
Hai sa-l explic putin:
linia 1. <div style..... tot ce este definit de style tine de aspectul vizual, de designul layerului in care se afla formularul de contact propriuzis. Daca inlocuiesti valorile definite de background cu o imagine, ai un nou look.
linia 2. <form action="cntct.php" method="post"> reprezinta forma contact metoda formularului este post, adica imput (tastezi text in campurile definite iar butonul posteaza ceea ce ai tastat). Acum fi putin atent "cntct.php" este numele fisierului ce contine formularul meu de contact, eu am redenumit fisierul meu asa deoarece am mai multe formulare de contact create, tu il poti denumi contact.php (php fiind extensia fisierului, mare atentie, nu denumi acest fisier contact.html deoarece nu va functiona partea de cod php din interiorul acestui formular).
linia 3. incepe cu acest tabel care imi administreaza ca pozitionare elementele constructive ale formularului de contact. In stanga intr-o celula am Nume iar pe aceeasi linie dar intr-o alta celula a tabelului am spatiul unde se tasteaza numele. Similare sunt si celelalte campuri cu o singura diferenta, campul definit de Mesaj este un text area cu mai multe randuri, setare ce permite tastarea unui mesaj format din mai multe randuri (vezi in codul de mai sus linia 14. )
linia 18. defineste butonul trimite mesaj.

Daca doresti sa descarci acest simplu fisier cu extensie php, sa te poti juca cu el uite varianta online , save as si salvezi tot ca pagina php ca sa iti functioneze, inlocuieste adresa de email cu propria ta adresa sau adresa de administrare (in cazul in care folosesti adresa de email a unui domeniu), redenumesti formularul, scrie si un mesaj personalizat care va apare dupa ce mesajul este trimis...(da am adaugat si un mesaj de multumire), si app setarea permite si cateva coduri html (text link, bold,strike,italic...)

Have fun & b creative
Reply
#2
Nu te supara pe mine dar este cel mai prost formular de contact vazut vreodata de mine dar in acelas timp este mina de aur pentru robotii de spam. Nu are nici un fel de securitate si sincer ma intreb cine ar folosi un astfel de formular cand netul este plin de site-uri care ofera scripturi free si bine securizate ?
Pentru a mentine un forum unitar si pentru a utiliza informatia intr-un numar cat mai mic de subiecte, va rugam ca inainte de a deschide o Discutie Noua sa folositi functia Cautare (Search) !
Cititi periodic
Regulamentul
Reply
#3
(11-29-2011, 11:27 PM)Duru Wrote: Nu te supara pe mine dar este cel mai prost formular de contact vazut vreodata de mine dar in acelas timp este mina de aur pentru robotii de spam. Nu are nici un fel de securitate si sincer ma intreb cine ar folosi un astfel de formular cand netul este plin de site-uri care ofera scripturi free si bine securizate ?

Nu ma supar.
Am specificat care sunt punctele forte si punctele instabile. Varianta free e doar un copy/past. Pentru pro (premium) am captcha pe imagini care necesita o legatura cu baza de date, coockie sesion si anti flood care necesita legatura cu baza de date. Ceea ce am prezentat in tutorial nu necesita nicio legatura cu baza de date (scrie in titlu). Diferenta mare.

Care e smecheria cu scripturile securizate de third party, ca tot aminteai de ea. Ei bine aveam pana nu demult un director web care a fost compromis din punct de vedere al securitatii printr-un astfel de script al unui alt serviciu...a trebuit sa sterg baza de date si tot directorul web ca sa NU PROPAG un amarat de MSQL insertion cu caracter "nociv" tutorialul e tutorial...te invata...de dezvoltat se ocupa developerii parca..nu?! Eu de la bucatica asta de cod am plecat.

Succes
Reply
#4
Ai dreptate in ceea ce spui insa dupa cum prea bine stii, Mybb vine deja cu un formular de contact si sincer iti spun ca acest tutorial este bun pentru cei care vor sa inteleaga mai usor cum functioneaza unul.
P.S-Am vazut ca acest tutorial este si pe un blog. Este al tau blogul?
Pentru a mentine un forum unitar si pentru a utiliza informatia intr-un numar cat mai mic de subiecte, va rugam ca inainte de a deschide o Discutie Noua sa folositi functia Cautare (Search) !
Cititi periodic
Regulamentul
Reply
#5
(11-30-2011, 08:14 PM)Duru Wrote: Ai dreptate in ceea ce spui insa dupa cum prea bine stii, Mybb vine deja cu un formular de contact si sincer iti spun ca acest tutorial este bun pentru cei care vor sa inteleaga mai usor cum functioneaza unul.
P.S-Am vazut ca acest tutorial este si pe un blog. Este al tau blogul?
True, MyBB are formular si functioneaza ok...ma bucur, glad...so happy. Un simplu copy/past nu necesita cunostinte extra-ordinare de coding...si da, un astfel de tutorial se adreseaza celor care au capacitatea sa plece de la doua linii de cod cu un rezultat surprinzator de complex. Scopul unui tutorial prin definitie este sa prezinte idea prin care se poate face /crea ceva nu neaparat solutia finita.

Daca poarta numele Design-xpro imi apartine.


Daca acest topic deranjeaza se poate sterge fara probleme. La fel imi puteti dezactiva activitatea pe forum.
Have fun & b creative
Reply
#6
Nu inteleg....cine a spus ca acest topic deranjeaza si de ce crezi ca cineva vrea suspendarea ta de pe forum? Haide sa fim seriosi si sa nu dramatizam din nimic.
Pentru a mentine un forum unitar si pentru a utiliza informatia intr-un numar cat mai mic de subiecte, va rugam ca inainte de a deschide o Discutie Noua sa folositi functia Cautare (Search) !
Cititi periodic
Regulamentul
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)