Google+

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MyBB URLS : Default vs Built-in SEO vs Custom SEO
#1
Sunt 3 tipuri de URL pe care le poti folosi pentru forumul MyBB:

1. Default URL (showthread.php?tid=200)
2. Built-in SEO URL (thread-200.html)
3. Custom SEO Descriptive URL (Thread-some-subject)

DEFAULT URL e cel mai bun din toate cele 3 ?

Haideti sa aflam de ce !

PRO:
- Nu necesita un/in plus de putere de procesare (CPU POWER)
- URL-uri scurte
- Parametrii pot fi usor de recunoscut de catre google si evita "re-clawling"-ul pentru acelasi continut ex: showthread.php?tid=218&pid=946#pid946 preasteaza aceeasi pagina ca si showthread.php?tid=218 .
Poti sa configurezi botul google sa ignore parametrii "&pid" in programul google webmaster tools, asa eviti duplicarea indexarii.
Contra:
NIMENI.

Built-in SEO URL
Acesta este cel mai rau. Nu incurajez pe nimeni sa-l foloseasca.

PRO:
Ai sentimentul psihologic in crezand, ca, Google iti adora acum site-ul. Smile)

Contra:
-Tone de duplicari "crawling" si foarte greu de reparat.
ex: thread-218.html si thread-218-post-946.html o sa ajunga pe aceeasi pagina si acelasi continut. Cum il faceti pe botu Google sa inteleaga ca "-post-946" este doar un parametru in interiorul URL-ului.

-Poti obtine 15 pagini diferite in memoria cache-lui de la Google , toate continand aceeasi discutie ! Experienta a zis asta.
- Pagini care se termina in extensia .html pare un pic ... neprofesional.

Custom Descriptive URLs
Acest tip de URL este cel mai de LUX. Il puteti compara cu o masina BMW Smile

Oamenilor le place acest tip de URL cel mai mult, spunand ca e foarte usor de tinut minte si botilor le place cel mai mult. Chiar trebuie sa tineti minte URL-urile ? Ati incercand facand acest lucru ? Eu cred ca este un argument fals. Nu cred ca (ro)botii vor accesa paginile, mai putin cu URL-ul implicit fata de acesta. Unii oameni spun ca au cuvintele cheie din URL respectiv si astfel va creste rangul paginii. Cu toate acestea, totul este doar o ipoteza. Nimeni NU a dovedit acest lucru inca.
Continutul este TOTUL.

PRO:
-Mai putine duplicate crawling
-Link-urile arata frumos si profesional.

Contra:
-Necesita un/in plus de putere de procesare (CPU POWER)
-Link-urile pot fi foarte lungi asta facandu-le urat(e) si incomod/e.

Simtiti-va liber sa va dati cu parerea.
Reply
#2
Frumos...
1+ rep
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
Reply
#3
Pot fi deacord cu tine, insa nu vad un argument care ar putea schimba clasamentul, google ia in considerare cuvintele cheie dintr-un link ( cred ca si alte motoare de cautare). Din experienta spun ca Default URL te trage inapoi cand e vorba de cautari pe aceleasi cuvinte cheie. Si cateodata utilizatorii se mai uita si la forma linkurilor incercand sa ghiceasca mai mult din continut.
Reply
#4
(03-31-2011, 08:20 AM)megastar Wrote: Pot fi deacord cu tine, insa nu vad un argument care ar putea schimba clasamentul, google ia in considerare cuvintele cheie dintr-un link ( cred ca si alte motoare de cautare). Din experienta spun ca Default URL te trage inapoi cand e vorba de cautari pe aceleasi cuvinte cheie. Si cateodata utilizatorii se mai uita si la forma linkurilor incercand sa ghiceasca mai mult din continut.

Parerea mea este ca totul depinde de continut, nu de un titlu care este scris "frumos".... google se ia dupa meta keywords, description.

Uita-te la un forum mare, de exemplu Softpedia, la fiecare categorie,thread ..etc. genereaza META Keywords si formatul il are default.
Este adevarat cand dai search pe google, si cand vezi rezultatele majoritatea sunt in modul "archive" (lowfiversion).

Acest Custom SEO Descriptive URL (Thread-some-subject) e copiat dupa WordPress avand cel mai bun seo engine all in ONE. Dar totul se bazeaza pe KeyWords si descrierea extrasa din continut , din titlu mai rar (gandeste-te ca este o sectiune de support, o gramada zic "Ajutor") scrii pe google "ajutor" iti apar X rezultate de la acelasi site, dar nu stii care sa-l alegi ca toate par la fel.
Reply
#5
Daca e sa gandim la o cat mai buna optimizare, dupa parerea mea niciun forum nu are cum sa concureze cu un site/blog optimizat ca la carte. Faptul ca nu vei avea linkuri asemanatoare nu te scuteste de duplicate contentul care omoara un forum din fasa. Eu cand fac un forum incerc sa ma distantez macar un pic de SEO, pentru ca mai important e sa creezi comunitatea.Si chiar singurul aspect ce l-am urmarit sunt linkurile.
Reply
#6
(03-31-2011, 08:10 PM)megastar Wrote: Daca e sa gandim la o cat mai buna optimizare, dupa parerea mea niciun forum nu are cum sa concureze cu un site/blog optimizat ca la carte. Faptul ca nu vei avea linkuri asemanatoare nu te scuteste de duplicate contentul care omoara un forum din fasa. Eu cand fac un forum incerc sa ma distantez macar un pic de SEO, pentru ca mai important e sa creezi comunitatea.Si chiar singurul aspect ce l-am urmarit sunt linkurile.
E important să utilizezi şi SEO...
La saituri, care sunt făcute de tine, se folosesc custom URL-uri pentru a putea ascunde calea către diverse fişiere php şi în acest fel eviţi să , oarecum , diverse probleme de securitate...
Bine în cazul unui forum care este făcut public atunci acest lucru nu mai merge...
Oricum părerea mea este că SEO este foarte important... Nu contează că e vorba de forum, blog sau alt tip de sait.
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
Reply
#7
salut!

cum fac sa am Custom Descriptive URLs? eu zic ca is cele mai bune deci vreau sa le am Smile

nevermind am descoperit singur
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)