Google+

Probleme Hdd
#1
Va salut pe toti.
Am un Laptop Packard Bell EasyNote si de curand i-am schimat hard disk-ul deoarece cel vechi avea probleme majore de "sanatate". Am cumparat un hard disk la mana a doua si l-am intalat in Laptop (Un hdd IDE , marca Samsung). Am instalat windows,drivere, programe....tot ce trebuieste. Laptopul functiona foarte bine. Mandru de achizitia facuta am oprit Laptop-ul si m-am culcat. A doua zi cand il deschid imi apare o fereastra de verificare a erorilor. Oarecum mirat de aceasta verificarea il las sa-si faca treaba ptr ca oricum nu avem optiunea de a anula aceasta operatie. Dupa ce a terminat acea scanarea, se restarteaza si iar repeta acesta verificarea de erori. Iar termina si iar o ai de la capat....
Nervos, am trecut de la Xp la Wind 7. Iarasi sa instalat ca la carte insa iarasi apare acea fereastra de scanare a erorilor. Nemaistiind ce sai fac, am instalat si Vista dar tot asa se intampla.
Ca o ultima optiune ii pun iarasi hdd-ul veci insa cu acesta nu se intampla la fel doar ca acesta are alte probleme si nu il pot folosi.
Am scanat hdd-ul cu Hdd Tools si nu a gasit nicio eroare. Nu scartie, nu are niciun "simptom" ca ar fi bolnav in afara de acesta eroare.
Chiar acum am repornit laptopul si dupa ce a efectuat acea scanare de care va tot vorbesc, a aparut o fereastra in care scrie ca nu gaseste nu stiu ce fisier .dll. A ramas ca o poza.
Mentionez ca aceasta verificare are loc doar atunci cand pornesc Laptopul. Daca ii dau restart, totul este ok.
Ce sa fie de vina? Hardul , ramii....Care ar fi solutia?
Pentru a mentine un forum unitar si pentru a utiliza informatia intr-un numar cat mai mic de subiecte, va rugam ca inainte de a deschide o Discutie Noua sa folositi functia Cautare (Search) !
Cititi periodic
Regulamentul
Reply
#2
Ciudat, eu as zice ca hardul are probleme, mai ales daca l-ai luat la mana a doua, incearca sa il scanezi cu vreun soft de pe un cd de Hirens Boot CD si eventual acolo sunt si ceva programe pentru testarea ramilor. E mai bine sa folosesti un cd din asta bootabil pentru ca nu se incarca windowsul si poate scana hardul fara ca sistemul de operare sa il foloseasca si el in acelasi timp. Poate e bun hardul dar e stricata magistrala, nu ai incercat sa o schimbi? Poate fi si de la placa de baza, cred ca cel mai bine e sa le iei si sa le testezi pe rand.
“Most people would sooner die than think; in fact, they do so” - Bertrand Russell (1872-1970)
Reply
#3
Nu ştiu cum stă treaba dar s-ar putea să fie o imcompatibilitate între placa de bază şi HDD. Eu când am avut probleme cu HDD pur şi simplu îmi dădea restart la calculator când vroia el, iar datele le citea câteodată destul de greu de pe el. Poate placa de bază nu suportă IDE-uri sau ai conectat HDD-ul pe un pin dedicat SDI-urilor. Bine în acest caz nu ştiu dacă ţi-l recunoştea. În fine, nu ştiu să îţi spun pentru că nu cunosc simptomele posibile. E bine totuşi că ai încercat mai multe sisteme de operare, în aşa fel încât e clar că problema nu e de soft.
Vorbeşte cu cineva care se pricepe la hardware. Ar putea să te îndrume mai bine decât o facem noi.
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
Reply
#4
incearca windows 7 pe 64 bit. este cel mai bun pentru laptopuri
[Image: logo1.png]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)