Google+

Report Radu
#1
Exclamation 
Salutare,

Am o mica remarca cu privire la acest thread (din acest motiv m-am si inregistrat): http://mybb.ro/user-groups-si-profil-t-439.html

Aceasta atitudine din partea unui membru a staff-ului este inadmisibila.

Mai mult decat atat, m-am sinchisit sa raportez pentru ca din intamplare doriti sa pozati intr-o versiune aprobata pentru Romania a proiectului cu sursa libera MyBB si nu as dori sa improscam cu noroi munca autorilor originali, al caror serviciu de suport este ireprosabil.

Nu poti sa raspunzi intr-o maniera civilizata, nu mai raspunzi deloc. Rogi pe cineva din staff capabil la momentul respectiv sa se descurce cu situatia. Altfel, prin egoismul si nesimtirea prezentata, strici imaginea nu doar a ta - nici nu ma intereseaza imaginea ta, ci si a altor persoane cu care doresti sa te asociezi, lucru impardonabil de altfel.
#2
Salut NuConteaza, foarte amuzant. Te-ai inregistrat doar ca sa ne zici asta, ia spune-mi tu mie, tu ce ai facut pentru MyBB Romania pana acum ?

1. M-am chinuit cu mybbromania.net sa-l ridic.
2. Am facut cum am facut si am reusit sa iau MyBB.ro dupa o perioada lunga de discutii si chin cu cei de la vodafone.
3. Munca pe care am depuso pana acum, chiar si writeri platiti la inceputul forumului.
4. Banii si timp pierdut pentru un proiect open-source, un proiect care mie unu nu-mi aduce nimic.
5. Acum, daca regulile noastre cer COPYRIGHT pentru traducere sau pentru oricare tema ( Banuiesc ca nu faci teme pentru mybb, nu stiu cum te simti tu cand ti-se scoate copyrightu, eu ma simt prost sincer..).
6. Cine nu e instare sa ne respecte regulile sa nu ne ceara nici ajutorul, noi nu suntem obligati sa oferim support, dar oferim cu mare placere atata timp cat exista putin respect din partea userilor, te-ai alarmat pentru ca am raspuns asa la topic?


Hai frate, baga tu 40-50 $ intr-un forum dedicat mybb-ului (pe partea de continut) Hai cumpara 2 domenii (20 $) Hai luptate, roagate de alti si incearca sa-ti aduni un staff capabil sa rezolve o problema, dupa care mai baga-te si lupta pentru domeniul .RO ca sa oferi support "Oficial", trage de vodafone si de altii pentru a face rost de domeniu, trage de tine cu munca sa faci un design original, sa-l pui on si sa ti un forum ON cu putin ajutor.

Dupa toate cele de mai sus, publica tu traduceri, teme sau ofera support celor ce-ti folosesc traducerile, dar uita de copyright sau orice alta chestie.

Te-ai inregistrat pentru nimic, daca ai fi citit regulamentul intern ai fi vazut ca se SPECIFICA link-ul respectiv, nu ma pot ruga de fiecare in parte, nu ne putem ruga de fiecare "destept" care vine si ne calca in picioare munca, nu suntem noi cei ce trebuie sa traga dupa voi, astfel..... Cand vei face tu un minim efort pentru a ajuta, atunci sa vii si sa critici.

In alta ordine de ideei cred ca a fost mai bine cand MyBB.Ro a fost jos, nu ati avut support, traduceri, pluginuri, modificari, absolut nimic. Cred ca a fost mai bine atunci, pentru ca acum nu dati pic de lipsa de respect si nu da nimeni o mana de ajutor, dar jucati-va in continuare cu atacurile de genul pentru ca, eu sunt de genul meu mai sensibil si poate ca dispare Mybb.ro peste noapte cu toata stima si respectul fata de utilizatorii Romani.


Ne tiganim pe forum, dar se vede cat ati ajutat mybb.ro, uitate cate topice sunt la support si uitate cate topice sunt in restul categoriilor, cam aici e totul.

Ps. Acum daca vei veni ca ti-am raspuns urat, cand vei face mai multe, atunci sa-mi critici munca.

Ps2. N-am sa zic tipic Romanesc pentru ca-mi pare rau ca sunt Roman, nimeni nu ajuta cu nimic, dar toti cereti marea cu sarea.

Ps3. Am batut pe la usa firmelor de gazduire web pentru un VPS contra Reclama pe MyBB.ro, ia vezi cati ne-au ajutat, nimeni. Ia vezi, pentru ca am vrut sa dezvoltam pentru MyBB.Ro, vezi si tu cat ajutor am primit.


E jalnic ca critici "Nu Conteaza" Chiar ca nu conteaza, in mod normal ti-as da ban si as sterge topicul, dar ce rost, oricum e calcat forumul asta in picioare. Si v-a mirat pe totii faptul ca Dojo (Fosta administratoare) A renuntat complect la proiectul MyBB Romania....... Imi vine sa plang de mila.
Keep walking !   http://www.mybb.ro
#3
Bug 
Salutare Radu,

Initiativa de a infiinta o versiune localizata a proiectului, este in sine, cat se poate de laudabila, eforturile care au dus la concretizarea acetuia revenind celor in cauza si oferindu-le satisfactia dorita, lucru de care nu ma leg absolut deloc.

Pentru ca ai presupus cateva lucruri despre mine gratuit, o sa iti specific urmatoarele:
  • nu folosesc serviciile si pachetele puse la dispozitie de MyBB Romania
  • este prima oara cand inregistrez un cont si doar pentru ca am vrut sa iti atrag atentia (am descoperit din intamplare versiunea localizata si navigam din curiozitate)
  • sunt programator/webdesigner si imi modific forumul cum doresc, fara a avea batai de cap Smile

Fac aceste precizari pentru ca ti-ai imaginat probabil ca sunt un utilizator nemultumit care nu doreste sa intre cu 'contul real' (poti cauta detaliat in acp).

Nu depind in niciun fel de serviciile puse de voi la dispozitie, insa cand te inhami sa reprezinti o comunitate si un produs de o oarecare calitate si standard, treci putin peste trairile interioare si te ridici la acest nivel care deriva direct din calitatea produsului.

Daca era domeniul myybbdingradinamea.ro sau orice alta denumire care NU avea rezonanta oficiala, nu as fi avut nimic de punctat. Insa presupunand ca sunt si developeri romani care isi aduc contributia la acest software sau doresc in viitor sa colaboreze cu dezvoltatorii originali ai proiectului, vreau sa am si eu sansa sau oricare altul sa porneasca de pe trepte cel putin egale cu dezvoltatori veniti din alte regiuni care nu au o versiune localizata cu staff neprofesional a carui reputatie poate ajunge foarte usor si la sursa.

Adaugand la acest aspect, din perspectiva inversa, utilizatorii care beneficiaza de serviciile acestei comunitati in acest mod, vor gandi probabil ca asa ii trateaza dezvoltatorii produsului si vei obtine efectul invers popularizarii platfomei, de unde rezulta faptul ca MyBB.ro s-ar putea transforma chiar intr-un mare deserviciu adus proiectului original.

In cazul in care gasesti dificultati in a aplica regulile, probabil ca este nevoie de o formulare noua a conditiilor si o pozitie noua din partea managerilor acestei comunitati. Imi voi permite sa te implic doar pe tine la aceasta categorie, pentru ca nu am interactionat cu restul echipei moderatoare a MyBB.ro si nu doresc sa ii dojenesc fara noima.

Ideea principala pe care o poti sustrage din ce iti prezint: acest proiect este mai mare decat reputatia proprie si necesita mult mai multa diplomatie si auto-control.

In general, lucrul cu oamenii si, mai ales, educarea lor in directia respectarii unor indicatii sunt doua dintre cele mai dificile sarcini pe care le vei avea in acest sector de activitate.


Imi doresc ca acest feedback sa te ajute in mod constructiv atat pe tine, cat si pe restul developerilor si utilizatorilor MyBB, responsabilitatea actiunilor proprii fiind cuvantul de baza (vezi dincolo de persoana ta consecintele actiunilor intreprinse).

La final, un mic citat din Regulament care ni s-ar aplica probabil amandurora (desigur, cu conotatie diferita):

Quote:Articolul III.3: NU aduceţi jigniri membrilor forumului, nu suntem animale, deci comportaţivă cât de cât normal.
Pedeapsă :

la prima încălcare - 10% warning - temporar (şters după 60 de zile)
la a doua încălcare - 20% warning - temporar (şters după 6 luni)
pentru mai mult de 3 încălcări - 20% warning - permanent

Si nu... nu o sa ma leg din nou de felul in care te-ai adresat in acest topic. Educatie nu pot sa iti fac eu, aceea o dobandesti pe parcurs din diferite surse asa incat pot reprezenta, cel mult, una dintre consecintele lipsei acesteia din partea ta.

Succes
#4
Salut.
Îmi cer scuze că intervin.
Aş dori să te întreb NuContează, în calitate de programator şi webdesigner cum te simţi când cineva îţi foloseşte munca fără să îi dai permisiunea ta? Când ştii că te-ai chinuit să realizezi o traducere, o modificare pe care nu ceri decât un link de respect în footer şi românul nu e în stare nici măcar atât să îţi dea! Nu zic de bani! Ceea ce doare este că românul foloseşte munca ta şi mai intră şi pe forum cerând support şi trimiţându-ţi PM prin care să te roage să îi răspunzi mai repede?! Cum te simţi? Cred că nu ştii ce înseamnă aia muncă voluntară? Să investeşti timp, bani şi să nu câştigi decât noroi.
Dar asta e. Mai avem mult până să ne civilizăm. Poate că Radu a răspuns un pic cam dur, dar din punctul meu de vedere avea motive. Asta pentru că sunt foarte mulţi useri care postează la Support şi nu dau un link către forumul unde au problema, forumul cu pricina (lucru specificat clar în regulament) şi noi trebuie mereu să le aducem aminte! Dacă nu eşti în stare să citeşti un regulament de 2-3 pagini A4 înainte să postezi pe un forum atunci de ce trebuie să ai pretenţii?!
Ce injurii v-a adus postul lui Radu? Că a zis să citiţi dracului regulamentul? Asta ţi se pare înjurătură? Nici măcar dacă îl dai în judecată, în instanţă nu obţii nimic, pentru că nu e calomnie sau chestii de genul... (Nu te-a dat pe tine dracului!) Eu zic să te mai documentezi înainte de a face afirmaţii de acest gen. Nu vreau să ne certăm. Ţi-am răspuns cât se poate de normal. O facem spre interesul userului. Spun asta pentru că, conform regulamentului invocat de tine, ar fi trebuit să aplicăm sancţiuni mai dure decât au fost aplicate, pentru că nu are copyright-ul. Dar am fost nişte domni. Bine, partea bună nu o vede nimeni...
România... Land of jokes...
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
#5
Salutare Mihu,

Imi voi incepe replica cu o mica trecere prin DEX:

Quote:INJÚRIE, injurii, s. f. 1. Infracțiune care constă în atingerea adusă onoarei sau reputației unei persoane prin cuvinte, gesturi sau acte jignitoare; insultă, jignire (gravă), invectivă. 2. (Rar) Acțiune cu efect vătămător. – Din lat. injuria. Cf. fr. injure.

Astfel putem observa ca replicile incluse in mesajul lui Radu pot fi categorisite drept injurioase fara sa reprezinte o injuratura. Se mai numeste si limbaj ofensator, lucru prevazut din nou de regulamentul pe care - mare atentie - nu eu il invoc, ci voi il impuneti oricarui utilizator. Poti gandi o situatie similara in orice serviciu pe care doresti sa il accesezi si al carui mecanism inca nu il stapanesti cand cineva te pune la punct inainte de a avea sansa sa asimilezi intreg pachetul.

Cum am precizat si anterior "o pozitie noua din partea managerilor acestei comunitati", nu am negat existenta problemelor pe care le mentionati ci am sanctionat metoda prin care sunt administrate.

Da, in calitate de moderator/administrator al unei comunitati vei fi nevoit sa spui si sa explici regulile de cat mai multe ori, pana vor fi intelese. Este una dintre respnsabilitatile care vine cu postul.

Din nou observ modalitatea de presupuneri nefondate: am experienta considerabila in voluntariat, in special proiecte online.

Eu nu vorbesc de 'dat in judecata', 'calomnie'. Vorbesc de profesionalism, sau lipsa lui si directiile in care se poate propaga.

Da, putem vorbi de Romania, Land Of Jokes si in acest caz in care eu ofer niste argumente si observ doar motivari cat se poate de naive sa le spunem in loc sa constatam clar ca este intr-adevar o problema de comunicare intre Radu si utilizator (ai incercat ceva subtil aici "...Poate că Radu a răspuns un pic cam dur...") si sa intreprindeti ceva in scopul corectarii acestei deficiente. Putem vorbi, din nou, de Land of Jokes cand un proiect pornit de la premise reale cat se poate de relevante se transforma intr-unul necalitativ, un fel de ironie a sortii si mers firesc in anumite teritorii.Smile
#6
E amuzanta toata treaba, ma tot gandesc cu care utilizatorii sa discut, cei ce-mi intra intr-un topic, cei ce-mi cer support pe PM pentru ca pe forum le este LENE sa ceara si asa mai departe.


N-ai prins idee, nu vezi in spatele forumului si nici n-ai cum sa intelegi. Intelegi doar partea cu "Noi suntem niste slugi si trebuie sa va tot oferim, voua utilizatorilor (vorbind la modul general)"

Unde anume am raspuns urat in postul respectiv ?

Am oferit doua puncte, 1 si 2. Fiecare era o parte din regulament, faptul ca nu m-am pus sa-i explic pe PM, telefon, sa merg la el acasa si sa-i spun ca trebuie sa publice link ca nu suntem mama omida sa ne dam seama de link, e alta treaba.

NuConteaza, aduci acuzatii nefondate, ba nu, ma acuzi de niste chesti pe care nu le-as putea face pentru ca nu am cu cine ! Vezi tu, e usor sa te uiti din exterior si sa dai replici sau sa tragi concluzi, intra si tu in comunitate si ia vezi cat ajutor avem din partea lor.

Ps. Nu cred ca cei de pe Mybb.com vor avea vreo problema cu faptul ca tinem la Copyright.
PS2. Mybb.com NU OFERA (tine minte) Nu ofera support celor care nu au copyright.

Nu prea are rost sa continuam discutia, oricum din cate vad nu vrei sa prinzi ideea si sa intelegi, numai bine.
Keep walking !   http://www.mybb.ro
#7
Asta este ultimul mesaj pe care îl va mai cuprinde acest topic, pentru că nu trebuie să o ţinem langa şi să uităm de alte probleme.
Să înţeleg că eşti împotriva copyright-ului pe traducere, de fapt împotriva adăugării unui link către MyBB România, lucru care nu se întâmplă numai la noi ci şi la phpBB.ro. Nu am inventat noi roata! Nu îţi convine să iei moacă, atunci ia frate varianta în engleză şi tradu-o tu! În momentul în care iei de la cineva, acel cineva o să îţi impună nişte condiţii. Şi are tot dreptul. Care e problema că MyBB e open source?
Şi MyBB are o licenţă de distribuire. Aşa cum a spus Radu, în cazul în care nu ai link către ei, nu îţi oferă support, pentru că înseamnă că nu ai nevoie. De ce să denigrăm noi MyBB-ul? Ştim cum gândeşte un user, totul moacă şi de preferinţă să fie oferit pe tavă, mură-n gură. Nu fac nicio afirmaţie nefondată.
MyBB nu impune nicio restricţie cu privire la traduceri, la temele sau la modificările aduse platformei. Ele pot fi chiar comerciale. Adică pot fi oferite pe bani, numai pe bani, dacă se doreşte acest lucru. În acest fel, în momentul în care descarci ceva trebuie să citeşti licenţa acelei descărcări. Dacă nu eşti de acord, nu ai voie să o foloseşti. Nu poţi trage la răpundere persoana X că de ce a pus aşa licenţa?! Că se pierd vizitatori, sau se denigrează platforma oficială, care oferea totul moca. Voi de ce nu vă daţi şi sufletul pentru MyBB? Că voi sunteţi nişte fraieri care ar trebui non-stop să stea pe forum, să muncească, să răspundă la subiecte şi ce să primească, un respect dovedit prin faptul că nu are link în traducere? Nu mai fac teoria chibritului acum. Chiar nu ştii ce implică un proiect de acest gen, în spate. Ar trebui să începi şi tu cu ceva de acest gen. Să vezi cum e.Wink
De asemenea, trebuie încă odată, să subliniez faptul, că dacă dorim, putem să oferim doar unor persoane ajutor. Nu e nevoie să oferim persoanei X ajutor. CÂT TIMP VA FI GRATUIT ACEST SERVICIU NU VOM AVEA NICIO OBLIGAŢIE FAŢĂ DE UTILIZATOR. Să fie clar acest lucru.
Cred că putem închide acest subiect, nu de alta dar ţi-am răspuns. NU VA FI NIMENI SANCŢIONAT, PENTRU CĂ NU ESTE NICIO ÎNCĂLCARE A REGULAMENTULUI. Nu s-au adus jigniri membrilor. Nu veni cu definiţia din DEX, pentru că aici, vorbim în calitate juridică şi nu literar. Se vede că nu ai avut treabă cu justiţia până acum, ca să ştii ce înseamnă jignirea, insulta unei persoane. Fiecare o ţine pe a lui. Aşa că acest topic nu îl voi mai lăsa deschis.
"unei persoane prin cuvinte, gesturi sau acte jignitoare;" - eşti sigur că a fost adusă persoanei, înjurătura? A zis cumva "du-te dracului"? Când zici că Boc a administrat prost ţara, înseamnă că l-am făcut prost? Nu.
Topic închis.
PS : Măcar aveai bunăvoinţa să ai un username mai normal. De ce trebuie să ne ascundem mereu? Încă o "calitate" a românului pe care o detest. Apropo, ce caută IP-ul tău aici? Oare eşti programator în counter-strike?Angel Aia ce ai făcut tu acolo, se numeşte înjurătură, pentru că se adresează unei persoane, nu este o generalitate.
Numai bine. Te mai aşteptăm pe forum. Dacă vrei să mai răspunzi la ultima întrebare te rog să o faci prin PM, o voi posta eu pentru tine. Sunt tare curios să aud o explicaţie. Am făcut această cercetare să văd cât de programator eşti.
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)