Google+

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezolvat Cateva modificari
#1
Salut.
Poate ma puteti ajuta in a seta cateva lucururi.
1.Cum pot schimba timpul de retinere al chache-ului ? Spre exemplu am vazut ca mai toate au 24h ca timp de expirare. As dori sa-l urc la o saptamana, dar nu gasesc niciunde aceasta setare. In acelasi timp, aceasta "noua" valoare va afecta cumva vizionarea de subiecte/mesaje noi ? In sensul ca sa nu-mi apara ...
2.De asemenea cum pot face ca robotii sa-mi indexeze varianta text al forumului ? Tin minte ca am vazut pe undeva ceva de genul, dar pur si simplu acum nu mai gasesc.
3.Cum fac ca atunci cand cineva face un post, sau da reply sa se auto aboneze la acel topic? Sau mai exact sa fie bifata optiunea 3(abonare+email) automat, userul putand sa isi schimbe optiunea.
4.La Subiectul urmator/subiectul anterior linkul apare sub forma forum/Thread-xxx?pid=103#pid103 .. cum scot acel #pid103 ? Asa ma da in josul paginii ... sau la ultimul comentariu ..

Multumesc anticipat.
#2
1. MyBB foloseşte by default ca şi sistem de caching o tabela din baza de date, nefolosind sesiuni. De asemenea cookie-uri sunt folosite destul de rar. Nu înţeleg de ce vrei să creşti acest timp la o săptămână. Dă-mi un punct pozitiv ca să înţeleg. Sau vrei să posteze utilizatorii mesaje şi ele să apară pe forum abia după 7 zile?
2. Varianta text la MyBB este arhiva, adica asta http://mybb.ro/archive/ , pentru comunitatea noastră. Pentru acest lucru, va trebui să creezi un fişier robots.txt în directorul root şi să blochezi accesul la indexare pentru toate directoarele în afară de acesta. Legat de ce trebuie să scrii acolo sunt pe net tutoriale o groază. Nu te speria că sunt foarte multe linii de scris!
Faza mai naşpa la versiunea text e că nu ştiu dacă Google SEO translatează URL-urile!
Uite aici un exemplu de tutorial.
3. La înregistrare utilizatorul poate alege dacă doreşte să primească astfel de notificări. În mod implicit acel checkbox nu este bifat, dar dacă vrei să faci acest lucru atunci modifică rândul următor din şablonul member_register ce se găseşte la adresa ACP > Templates & Style > Templates > Tema ta > Member Templates > member_register :

HTML Code
<option value="2" {$instant_email_subscribe_selected}>{$lang->instant_email_subscribe}</option>

cu rândul :

HTML Code
<option value="2" selected="selected">{$lang->instant_email_subscribe}</option>

Însă dacă utilizatorul va debifa opţiunea nu ai ce face, decât să urmezi acest tutorial. Totuşi ai grijă cu tirmiterea de emailuri nedorite!
4. Nu ştiu dacă la phpBB există setare pentru a scoate opţiunea de a te da la ultimul comentariu, dar la MyBB nu cred că există această opţiune. Trebuie să faci modificări în core sau în şabloane şi de această dată! O să mă mai interesez aici...
Cu plăcere!

Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
#3
La punctul 1 : google page load sau cum se numeste imi arata ca-i totul ok, insa imi arata cateva recomandari in prinvinta cacheului pentru anumite imagini / sau pluginuri(gen steamid). Ma gandeam ca exista o modalitate pentru acele adrese ...
La 2 : da, corect, la asta nu m-am gandit.
La 3 : Care ar fi downside-ul ? Pe un board cu 1000 de persoane sa zicem, nu se poate face astfel incat sa primeasca aceste mesaje doar userii activi in ultimele 30 de zile ? In acest fel s-ar evita trimiterea de mesaje prea multe. Imi imaginez ca in functions.php sau undeva prin-mprejur s-ar introduce un mic cod ceva gen => verifica ultima logare pe forum, daca logare -> trimite, altfel nu.
La 4 : Acum ab observat ca linia e mai lunga ... forum/Thread-Pacatosii-lu-puful3te?pid=896#pid896 . Aceasta linie imi imaginez ca este generata de pluginul google seo sau acesta transforma url-ul iar core-ul ii adauga acea linie. Oricum, mi se pare o tampenie, autorii mybb nu-mi dau seama cum de au lasat-o asa. Din moment ce vreau sa citesc subiectul urmator, vreau sa-l vad de la cap nu de la coada. Chiar de-ar fi sa modific ceva prin core, mi se pare neaparat necesar ... nu am incercat sa vad ce fac daca dau de un thread cu 100 de pagini. Ce face, ma trimite la ultimul post ? It's outrageous !
Oricum, multumesc de ajutor.
#4
Salut. Intampin o problema f bizara ... imi ramane blocat pe "loading(se incarca in asteptare)" atunci cand dau un reply din formularul "raspuns rapid"... la cele cu full editor nu sunt probleme din ce vad ..
Unde ar putea fi problema ? Am incercat cu diferite browsere cu diferiti useri si la toti le face asa ..
Mesajul este introdus, dar ramane blocat acolo :-??
#5
Există un cod / plugin javascript care nu este compatibil cu libăriria Prototype. De obicei e vorba de un cod jQuery. Încearcă să intri pe saitul oficial şi să cauţi după cuvintele cheie "quick reply loading", o să găseşti o serie de subiecte şi diverse rezolvări.
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
#6
nu cred ca e de acolo problema ... sau cel putin asa cred ... la inceput cand am pus tema, nu am avut probleme, probabil ca am setat eu ceva de se intampla asa ...

Daca mai are cineva problema asta, sa verifice de probleme postbit si postbit_classic ..
Eu am avut probleme cu pluginul:

Force Postbit Layout (1.0)
Forces all your users to use the default postbit style.
Created by Aries-Belgium


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)