Google+

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tutorial Actualizare forum MyBB
#1
Exclamation 
De ce ar trebui sa imi actualizez forumul MyBB?


• Pentru actualizarile majore, este recomandat sa faceti actualizarea la ultima versiune pentru a va bucura de noile caracteristici disponibile.
• Pentru versiunile de intretinere, este recomandat sa faceti actualizarea pentru a beneficia de cele mai recente remedieri ale erorilor.
• Pentru versiunile de securitate, este recomandat sa faceti actualizarea pentru a fi protejat forumul vostru de vulnerabilitatile cunoscute de securitate.

Cerinte pentru actualiare


• Pentru o lista a cerintelor necesare pentru a folosi ultima versiune de MyBB, va rugam sa cititi Requirements.
• Trebuie sa folositi deja MyBB Release Candidate 2 (RC2) sau mai mare pentru a folosi scriptul de actualizare.

Pregatirea pentru actualizare


1. In primul rand, obtineti MyBB.
2. In al doilea rand, inchideti forumul. Facand acest lucru inseamna ca nimeni nu va intrerupe procesul de actualizare accidental. Puteti face acest lucru mergand in "Admin CP > Configuration > Settings > Board Online / Offline" si schimband "Board Closed" to "Yes" (puteti sa mai specificati si motivul pentru care a fost inchis forumul). Alternativ, mai puteti sa faceti si o restrictie din .htaccess a directorului MyBB pentru ca nimeni sa nu aiba acces la Front End.
3. In continuarea dezactivati toate Plugin-urile.
4. In final, faceti o copie de siguranta (back up) a fisierelor si a bazei de date! Cu toatea actualizarile, ar trebui sa faceti o copie de siguranta a fisierelor si a bazei de date in caz ca ceva nu merge bine, pentru a avea de unde sa restaurati copiile de siguranta daca trebuie. Puteti sa faceti o copie de siguranta a bazei de date folosind MyBB Admin CP, phpMyAdmin, sau alt program de administrarea a bazelor de date MySQL (Database_Backup); fisierele le puteti salva descarcandu-le de pe server prin FTP.

Inceperea actualizarii


Daca faceti actualizarea la versiunea 1.4 sau mai mare, sariti pasii #1 si #4. Pentru mai multe informatii asupra motivului pentru care trebuie sa faceti acest lucru, uitati-va mai jos.

1. Daca faceti actulizarea la versiunea 1.4 sau mai mare, acest pas nu mai este necesar. Va rugam mergeti la urmatorul pas. Deschideti programul FTP pe care il folositi si navigati la directorul forumului inc/. Descarcati urmatorele fisiere undeva in siguranta pentru ca veti avea nevoie sa le reincarcati mai tarziu!
- ./inc/settings.php
- ./inc/config.php
2. Incarcati TOATE fisierele si directoarele din directorul "Upload" inclusiv directorul install, suprascriind copiile existente (acesta contine si fisierele de actualizare) in directorul radacina al forumului.
3. Pentru actualizare la versiunile majore (asa ca de la 1.2.x la 1.4.x) va trebui sa gasiti versiunile actualizate ale oricaror pachete de limba care nu sunt in engleza si pe care le folositi. Este recomandat ori sa incarcati versiunile noi ale pachetelor de limba, sau sa le stergeti pe cele existente de pe server.
4. Daca faceti actulizarea la versiunea 1.4 sau mai mare, acest pas nu mai este necesar. Va rugam mergeti la urmatorul pas. Cu programul vostru FTP, navigati la directorul inc/ si inlocuiti urmatoarele fisiere cu cele pe care le-ati descarcat in primul pas al acestei sectiuni
- ./inc/settings.php
- ./inc/config.php
5. CHMOD urmatoarele. CHMOD fisierele la 666 (sau 777, ce convine mai mult serverului vostru) si directoarele la 777:
- ./inc/settings.php
- ./inc/config.php
- ./uploads/
- ./uploads/avatars/
- ./inc/languages (1.2 sau mai mare)
- ./admin/backups (1.2 sau mai mare)
- ./cache (1.4 sau mai mare)
- ./cache/themes (1.4 sau mai mare)

6. Mergeti la www.domeniulvostru.com/directorforum/install/upgrade.php
7. O sa vedeti o lista derulanta care va intreaba de la care versiune MyBB faceti actualizarea. Fiti sigur ca selectati versiunea corecta pe care o folositi acum sau actualizarea nu se va face corect sau complet!
8. Executati script-ul de actualizare, asigurandu-va ca urmati toate instructiunile cu atentie.
9. Dupa ce actualizarea este completa, verificati daca un fisier numit "lock" a fost creat in directorul install. Daca lipseste creati-l voi sau stergeti directorul "install" de pe server. Pentru extraprotectie, CHMOD ./inc/config.php la 755.
10. Mergeti la pagina de pornire a forumului vostru si asigurati-va ca totul functioneaza cum trebuie si nu sunt erori evidente in forum si Admin Panel.
11. Acum poate doriti sa va redeschideti forumul. Puteti face asta mergand la "Admin CP > Configuration > Settings > Board Online / Offline" si schimband "Board Closed" la "No". Daca doriti sa ajustati temele si template-urile forumului inainte sa il deschideti si acest lucru este in regula!

De ce nu mai trebuie sa descarc fisierele inc/config.php si inc/settings.php in versiunea 1.4 sau mai mare?

In versiunile 1.4 si mai mari, inc/config.php nu mai este inclus in mod implicit – in loc de acesta, config.default.php este inclus, care este apoi redenumit in config.php in timpul procesului de instalare. Acest lucru inseamna ca atunci cand incarcati toate fisierele noi, fisierul vostru de configuratie nu va fi inlocuit.

Fisierul inc/settings.php inclus implicit este gol; totusi, fisierul de setari este oricum refacut automat in timpul procesului de instalare, pe baza setarilor salavate in baza voastra de date. Din acest motiv nu trebuie sa editati direct niciodata fisierul settings.php, pentru ca este refacut de fiecare data cand schimbati setarile in Admin CP.

Felicitari


• Daca totul a mers bine, atunci felicitari. Tocmai ati facut o actualizare a sistemului vostru MyBB.
• Daca aveti nevoie de asistenta sau actualizarea nu a mers bine, sau deloc, va rugam sa cautati ajutor pe forumurile comunitatii.
“Most people would sooner die than think; in fact, they do so” - Bertrand Russell (1872-1970)
Reply
#2
Great work...
PS: Hai ca incet, incet MyBBRomania.net ajunge sa fie mai cunoscut!
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
Reply
#3
Topicul Merita Sticky, este o chestie destul de "importanta" si speram sa treaca din ce in ce mai multa lume la ultima versiune.
Keep walking !   http://www.mybb.ro
Reply
#4
A mers chiar foarte bine.
Multumesc pentru tutorial Smile
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)