Google+

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tutorial Upgrade Mybb
#1
Procesul de actualizare

Ca în orice software, există diferite tipuri diferite de actualizari. Ele pot varia în dimensiune, dificultate si de tipul de efectuarea a modificării.
Punctul major de actualizare.
Un upgrade major este în cazul în care versiunea are schimbări la număr. De exemplu, trecerea de la versiunea 1.x la 2.x. Acest tip de schimbare înseamnă plugin-uri, teme și pachete de limbă care vor avea nevoie de schimbări majore pentru a lucra la noua versiune.
Punctul minor de actualizare.
Acest tip de actualizări înseamnă numărul minor de schimbare a versiunii  De exemplu, trecerea de la versiunea 1.4.x la 1.6.x. Acest tip de schimbare ar putea necesita unele modificări la plugin-uri, teme și pachete de limbă.
Punctul de actualizare a mentenantei
Upgrade-ul de întreținere face mici modificări, în cea mai mare parte repararea bugurilor, la versiunile mai mici. Acestea pot fi, de asemenea, upgrade de securitate. Ca un exemplu, trecerea de la versiunea 1.6.2 la 1.6.3 sau 1.6.1 la 1.6.4 este un upgrade întreținere. Aceste schimbări sunt menite să facă noua versiune mai stabilă decât ultima. Este foarte puțin probabil ca orice modificare a plugin-urilor sa fie necesare, dar pachetele de limbă sau temele ar putea avea nevoie să fie actualizate.
Pregătirea pentru upgrade
1) În primul rând, poate doriți să închideți forum. Făcând acest lucru înseamnă că nimeni nu va întrerupe procesul de upgrade accidental. Vă rugăm să rețineți că trecerea forumului pe "Board Online / Offline" nu este recomandată. Cea mai bună metodă este de a utiliza o restricție .htaccess .Există diverse tutoriale pe motoarele de căutare care vă ajută să faceți acest lucru și la undele hosturi (în special cele care vă oferă cPanel) oferă instrumente simple de a face acest lucru.
2) În al doilea rând, ar trebui să fie facut un backup fișierelor și bazelor de date și a le stoca într-un loc sigur. Doar în cazul în care ceva nu merge bine, puteți face din nou backup.
3) Dacă faceți upgrade la un punct major sau minor, trebuie să dezactivați toate plugin-urile. Acest lucru se datorează faptului că este probabil sa trebuiasca să fie actualizate pentru a lucra la noua versiune și poate cauza probleme în cazul în care au mai rămas activate.
Descărcarea corecta a pachet de upgrade.
Există două metode diferite de upgrade forum, upgrade-uri complete și o actualizare fișiere.
Upgrade-ul complet
Dacă versiunea curentă este mai mult de un punct sub cea mai nouă versiune, aveți nevoie pentru a face un upgrade complet. De exemplu, dacă utilizați 1.6.1 și cea mai noua versiune este 1.6.4, atunci ai nevoie de o actualizare completă. Același lucru este valabil dacă utilizați 1.4.x și faceți upgrade la 1.6. Aveți nevoie de utilizați cea mai recentă versiune a software-ului.
Actualizarea fisierelor
Daca este la doar un punct în spatele celei mai noi versiuni - de exemplu, utilizați 1.6.3 și cea mai noua versiune este 1.6.4 - atunci puteți folosi pachetul de fișiere modificate. În cazul în care un pachet de fișiere  nu este disponibil, atunci ar trebui să fie utilizat cea mai recentă versiune a software-ului.
Începutul upgrade-ului
După ce ați descărcat pack-ul de upgrade corect , e timpul pentru a face upgrade-ul. Vă rugăm să urmați cu atenție acești pași.
1) Încărcați toate fișierele și folderele dinn interiorul pachetului (din interiorul folderul "upload", dacă utilizați cea mai recentă versiune / pachet complet), inclusiv / install / folder (dacă există)., Suprascrie copiile existente ale fișierelor în FTP.
2) Dacă anunțul de pe blog menționează că este necesară script-ul de upgrade,efectuați următoarele:
a.Deschideți pagina de pornire a forumul dvs. în browser-ul și adăugați / install / la adresa URL. De exemplu, http://www.yourdomain.com/install/ sau http://www.yourdomain.com/forum/install/
b. Acesta s-ar putea să ceara să eliminați un fișier denumit "lock" în acest dosar. Utilizați un program de FTP sau un manager de fișiere pentru a elimina. / install / lock.
c.Ar trebui să vedeți o listă verticală care  întrebă de la ce versiune a MyBB faceți upgrade. Amintiți-vă să selectați versiunea corectă - cea pe care o utilizați în prezent - sau upgrade-ul nu va funcționa corect.
d. Urmați instrucțiunile pentru a executa upgrade-ul.
e. După ce upgrade-ul s-a finalizat, verificați dacă fișierul numit "lock" a fost creat în folderul / installl / .. Dacă lipsește, creați-vă sau ștergeți dosarul "Instalare" de pe server. Pentru protecție suplimentară, CHMOD. / Inc / config.php la 644 în cazul în care acesta nu este deja.
3) Dacă anunțul de pe blog menționează că există schimbări la temă, efectuați următoarele:
a. AdminCP, apoi du-te la template & Style> Templates> Find Updated Templates. Acest lucru vă va arăta o listă cu toate șabloanele care au fost schimbate în timpul actualizării.
b. Puteți reveni la aceste șabloane pe default - adică toate modificările pe care le-ați făcut vor fi eliminate - sau puteți vedea un raport Diff care vă va arăta exact ceea ce s-a schimbat. Dacă aveți o temă particularizată instalată, acesta este, probabil, cel mai bine sa te uiți la raportul Diff și aplica modificările care aveți nevoie.
4 Dacă anunțul blog menționează că există schimbări de limbă și, fie le-ați personalizat (pachetul implicit) sau instalat un pachet lingvistic personalizat, efectuați următoarele:
a. Verificați pentru a vedea dacă pachetul de limbă pe care îl utilizați a fost deja actualizat pe traducerea paginilor. Descărca și instaleaza orice actualizare de care aveți nevoie.
5) Procesul de actualizare ar trebui să fie acum complet! Este posibil să doriți să re-deschideti forumul dvs. prin eliminarea blocul .htaccess. Înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că forumul dvs. funcționează corect și arată modul în care aceasta ar trebui sa fie! Nu te grăbi.
Felicitări! Tocmai ați actualizat forumul!
Tutorial tradus de adiXM.
Atenție,acest tutorial nu este disponibil și pentru versiunea 1.8.
Reply
#2
Good work! Îmi place că ai scris cu diacritice și foarte bine structurat.

PS : Cred că ar fi bine să spui și sursa unde se găsește originalul în engleză.
Users : collective term for those who use computers. Users are divided into three types : novice, intermediate and expert.
Novice users : people who are afraid that simply pressing a key might break their computer.
Intermediate users : people who don`t know how to fix their computer after they`ve just pressed a key that broke it.
Expert users : people who break other people`s computers.
Reply
#3
Imi cer scuze,am dat edit.
Reply
#4
Mulţumesc, începător fiind şi ţinând cont că este prima actualizare de când sunt utilizator mybb mi-a fost de mare folos Smile
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)