Google+

Un joint pe săptămână nu dăunează !
#1
Fumatul unui joint de marijuana pe săptămână nu dăunează plămânilor. Cel puţin, asta arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la două universităţi de prestigiu din America. Cercetătorii presupun că principala substanţă chimică conţinută de marijuana, THC-ul, este cea care împiedică ca acest drog să aibă acelaşi efect dăunător ca tutunul.

Un studiu publicat ieri în revista Asociaţiei Medicale Americane, întocmit de cercetătorii de la Universitatea din California şi Universitatea din Alabama, arată că consumul moderat de marijuana este unul benefic şi nu dăunător, aşa cum ar crede mulţi, informează Huffington Post. Studiul realizat de-a lungul a douăzeci de ani, pe un eşantion de 5.000 de consumatori, scoate la iveală, însă, că cei care fumează mai mult pot dezvolta probleme pulmonare. Conform studiului, deşi marijuana înglobează o parte din substanţele toxice conţinute de tutun, drogul nu prezintă aceleaşi riscuri în ceea ce priveşte îmbolnăvirea plămânilor.

Deşi nu s-a identificat încă clar motivul pentru care marijuana e mai puţin dăunătoare, specialiştii spun că e foarte posibil ca substanţa activă a drogului, THC-ul, cea care oferă acel sentiment de „euforie" consumatorilor, să fie cea care reduce din efectul dăunător al consumului. „Ajută şi la combaterea inflamării şi poate contracara efectele substanţelor chimice mai iritante, prezente, de asemenea, în drog", a declarat doctorul Donald Tashkin, profesor de medicină la Universitatea din California, Los Angeles.

Studiul, început în 1985 şi finanţat de Institul American al Abuzului de Droguri, a fost realizat pe 5.115 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, din patru oraşe americane: Birmingham, Chicago, Oakland şi Minneapolis. Oamenii de ştiinţă spun că, spre deosebire de fumătorii de tutun, cei care consumă marijuana au tendinţa să inhaleze mai puternic când fumează, ceea ce întăreşte ţesutul pulmonar.

Code:
sursa: adevarul.ro


Acu' pt cine se simte Big Grin

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)