Nutriție

Un smoothie perfect pentru a dezumfla și a preveni retenția de lichide.

Dacă vrei să faci față căldurii și să înfrunți vara căutând să te dezumfli și să eviți retenția de lichide, îți arătăm un smoothie perfect pentru a reuși acest lucru cu nutrienți de calitate.

Cel mai bun smoothie împotriva balonării și retenției de lichide

Retenția de lichide și balonarea pot merge mână în mână, fiind o cauză frecventă lipsa de lichide din corpul nostru, precum și constipația sau consumul de alimente bogate în sodiu și zaharuri.

Pentru a lupta împotriva acestor afecțiuni frecvente și enervante, vă prezentăm un smoothie perfect care poate reduce umflăturile și retenția de lichide în organism.

Este vorba despre un smoothie de ananas, mango și nucă de cocos, obținut prin combinarea unei jumătăți de ananas cu un mango copt, o jumătate de pahar de lapte de migdale, o jumătate de pahar de apă de cocos și cantități mici de suc de lime și turmeric măcinat.

Fructele decojite și tăiate se congelează cel puțin o oră, apoi toate ingredientele se pun împreună într-un blender sau robot de bucătărie și se mixează ușor, cantitatea de lapte de migdale și apă de cocos variind în funcție de faptul că ne dorim un smoothie mai mult sau mai puțin lichid.

Acest smoothie are o cantitate mare de fibre și un conținut ridicat de apă care va ajuta la depășirea retenției de lichide, dar este și o sursă de turmeric care, datorită curcuminei din interior, poate preveni și reduce diferite procese inflamatorii din organismul nostru.

Din acest motiv, acest smoothie fără adaos de zaharuri și cu nutrienți de calitate care favorizează hidratarea, cum ar fi potasiul sau magneziul, este o alternativă excelentă pentru a dezumfla și a evita retenția de lichide.

Acest smoothie cu ananas, mango și nucă de cocos este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți pentru organism, deoarece furnizează vitamina C, caroteni și vitamina A în cantități semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *